Avaras-projekti

AVARAS

Avoimella tiedolla tarkoitetaan digitaalisessa muodossa olevaa sisältöä ja dataa, joka on vapaasti ja maksutta käytettävissä, muokattavissa ja uudelleenjaettavissa. Aineiston tulee olla kokonaisuudessaan saatavilla käyttökelpoisessa ja muokattavassa muodossa Internetin kautta ja sen tulee olla lisensoitu niin, että sen käyttöä, muokkausta ja uudelleenjakelua ei rajoiteta.

EAKR-rahoitteinen AVARAS -hanke (1.8.2013 – 31.12.2014)  keskittyy avointen tietovarantojen hyödyntämistä tukevan tiedon keräämiseen ja tuottamiseen Satakuntalaisen elinkeinoelämän tarpeiden pohjalta. Hankkeen toteuttaa TTY Porin laitos Satakuntalaisten PK-yritysten ohjaamana. Seuraavat kysymykset jäsentävät hankkeessa tehtävää työtä:

  1. Millä tavalla avointa tietoa voidaan hyödyntää liiketoiminnassa?
  2. Minkälaisia avoimia tietovarantoja on olemassa?
  3. Miten avoimia tietovarantoja teknisesti hyödynnetään?

Avoimet tietovarannot on yksi kypsymässä oleva kehitystrendi. Selvitysten mukaan teemaan liittyvien liiketoimintakonseptien merkitys kasvaa lähitulevaisuudessa voimakkaasti ja saatujen hyötyjen odotetaan kohdentuvan erityisesti PK -sektorille. Satakunnassa toimii useita pieniä ohjelmistoyrityksiä, joille avoimien tietovarantojen hyödyntäminen osana sovelluksia tai uusina sovelluksina tuo uutta liiketoimintapotentiaalia.

alue                         vipuvoimaa

Seuraa Facebooktwitter
Jaa Facebooktwitterlinkedinmail

Yksi kommentti artikkeliin ”Avaras-projekti

Kommentointi on suljettu.