Avoin verkkokoulutus

(päivitetty 10.6.2016)

Ajatar-hankkeen avoimen verkkokoulutuksen teemassa tutkitaan kansainvälisiä MOOC (Massive Open Online Course) –kursseja yrityksen henkilöstön osaamisen kehittämisen tueksi.

Teemaan liittyen tarjolla on myös tapahtumia, joiden tavoitteena on tiivis-
tää yliopiston ja satakuntalaisten pk-yritysten yhteistyötä avointa verkkokoulutusta hyödyntävässä osaamisen hankinnassa.

Ensimmäinen tapahtuma pidettiin UCPori Klubin aamubrunssin yhteydessä (17.2.2016). Aamubrunssilla tutustuttiin MOOCien hyödyntämisnäkökulmiin ja tutustuttiin parin esimerkin avulla MOOC-verkkokursseihin. Brunssin ja sitä seuranneen työpajan ryhmätöissä pohdittiin osaamisen hankintatapoja yrityksen eri henkilöstöroolien näkökulmista ja testattiin MOOC-kurssien soveltuvuutta eri koulutustarpeiden käyttöön. Tapahtuman lopuksi kerrottiin pilottihankkeesta, johon etsitään MOOC-kurssien kokeilemisesta kiinnostuneita pk-yrityksiä. Tapahtuman materiaalit löytyvät valikon kohdasta Avoimen verkkokoulutuksen mahdollisuudet pk -yrityksille.

Maksuttomat MOOC-kurssit – Kilpailuetu satakuntalaisille pk-yrityksille pidettiin 20.4.2016. Aamupäivän tilaisuus oli jaettu kolmeen osaan. Alun johdannossa esiteltiin MOOC-ilmiö. Toisessa osassa päästiin tutustumaan MOOC-alustan käyttöön oman MOOC-kurssin tuottamiseen. Kolmannessa osassa tutustuttiin MOOC-kurssien etsimisen vaihtoehtoihin ja mitä ominaisuuksia MOOC-sivustoilla tai MOOC-hakukoneilla on käytettävissä. Ryhmätyön osuudessa pääsi pohtimaan millaista kurssia tarjonnasta voisi etsiä ja mitä keinoja siihen voisi käyttää. tapahtuman materiaalit löytyvät tapahtuman sivulta.

Teeman omien ja TTY:llä pidettyjen tapahtumien lisäksi aihetta on esitelty myös muissa TTY:llä pidetyissä tapahtumissa, yritysten kanssa pidettyjen tapaamisten sekä organisaatioiden ja yhteisöjen kokoontumisten yhteydessä. Ja lisäksi teemaa ja aihetta ovat sivunneet myös muut esittäjät. Kaikki MOOC-teemaann tapahtumat löytyvät nyt myös MOOC-tapahtumat -koosteena.

Lisätietoja: petri.linna (at) tut.fi ja janne.harjamaki (at) tut.fi

Seuraa Facebooktwitter
Jaa Facebooktwitterlinkedinmail