MOOC success stories

(päivitetty 10.6.2016)

MOOC-verkkokurssien hyödyllisyys voi olla myös uskottavuusasia. Onko MOOC-kurssien hyöty todellista ja miten ne muka ovat muuttaneet asioita tai pystyvätkö ne auttamaan ihmisiä? Alapuolelle on kerätty muutamia ”success stories” -tyyppisten artikkeliden linkkejä joiden kautta voit tutustua, millaisia mahdollisuuksia MOOC-kurssien kautta voi (tai voidaan) saada. Uusimmat lisäykset ylimpänä.

A massive moce forward for MOOC (julkaistu 1.10.2015, viitattu 10.6.2016); MOOCien kautta voit myös tutustua toimialaan ja sen ammatissa tarvittavaan osaamiseen. Australian kansallisen yliopiston (ANU) EdXille tuottama MOOC-kurssi Aktuaarin työstä on hyvä esimerkki siitä, mihin kaikkeen MOOCia voidaan jakelukanavana hyödyntää.

MOOCit eivät uhkaa perinteistä opetusta: KnowledgeAtWharton:in videossa Ezekiel J. Emanuel kertoo mm. siitä,  kuinka MOOC-kurssit saavat miljoonat uudet opiskelijat aktivoitumaan.

(julkaistu 3.6.2014, viitattu 20.5.2016)

VirtuaaliAMK ja Eliademy yhteistyössä: VirtuaaliAMK and sen DIGMA-alustan tilalle suunnitellaan Eliademyn alustalle rakentuvaa palvelua (http://amk.fi/). Uutta alustaa pääset katsomaan linkistä. Mahdollisia MOOC-kursseja ja niiden hahmotelmia löydät täältä. (viitattu 18.5.2016)

Anant Agarwal: Why massively open online courses (still) matter  – edXin johtaja Anat Agarwal kertoo MOOCin hyödyntämisestä TED Talk -tapahtumassa.

(julkaistu 27.1.2014, viitattu 20.5.2016)

How Free Online Courses Are Changing Traditional Education (PBS NewsHour, 2013) – Uutisjuttu Courseran ja Udacityn MOOC-kursseista

(julkaistu 8.1.2013, viitattu 20.5.2016)

Using MOOCs For Employee Development and Organizational Learning (2013) – Intialainen JTL Group Intian Mumbaissa käyttää MOOC-kursseja. Kurssit mahdollistavat monipuolisen opetustarjonnan ja ne ovat osa heidän osaamisen kehittämisen strategiaa. Lue lisää..

Employers receptive to hiring IT job candidates with MOOC educations – MOOC-kurssit osana käytännön osaamisen näyttöjä yritysten henkilöstön rekrytoinneissa. Lue lisää..

Coursera’s Stiglitz: MOOC revolution is just beginning (2015) – MOOC-kurssit osana elämän jatkuvassa oppimisessa ja kursseja tarjolla nyt myös lentomatkustamisen ohessa. Lue lisää..

Scotty Rushing: From homelessness to success thanks to Coursera (2015) – Yhdysvaltalainen Scotty Rushing löytää kykynsä oppia uutta ja hankkii tutkinnon. Lue lisää..

Lisätietoja: petri.linna (at ) tut.fi ja janne.harjamaki (at) tut.fi

ps. Jos tiedät vastaavan MOOC-kurssien hyödyntämisestä kertovan linkin, kerrothan siitä myös meille.. jotta voimme jakaa sen muillekin :-p

Seuraa Facebooktwitter
Jaa Facebooktwitterlinkedinmail