Smart City Pori -Apps

Smart city Pori – tulosta tapahtumilla -työpajaosuudessa syntyi useita mielenkiintoisia ideoita. Niitä on nyt uudestaan yhdistelty ja analysoitu. Tuloksena niistä syntyi neljä kokonaisuutta, jotka ovat esiteltynä alla. Ne hieman poikkeavat siitä, mitä työpajan lopuksi arvioitiin ja joihin kysyttiin kiinnostuksia.

Kunkin idean kohdalla on linkki Google Docs -tiedostoon, jossa on eriteltynä mm. sovelluksen piirteitä, data tarpeita, käyttötapauksia ja vertaissovelluksia. Jokaisella on oikeus kommentoida tiedostoon, jonka jälkeen moderaattorin toimesta ne tulevat pysyvästi osaksi dokumenttia. Toivottavasti tämä olisi helppo keino lähteä tekemään eri osapuolten kanssa yhteistyötä! Allekirjoittanut alkaa noita dokumentteja täyttämään sitä mukaa kuin saan teiltä vinkkejä tai muutoin neuvottelut eri osapuolten kanssa etenevät.

Ajatuksena olisi, että järjestän syksyllä uuden tapaamisen jossa alla olevia ideoita voitaisiin jatkaa. Laitan siitä erillisen kutsun.

Videotervehdys

 

1. Su Pori o kaunis
Kuvaus: Tämä idea kertoo, miten esim. kansalaiset voisivat vaikuttaa omaan viihtyvyyteen jopa pienin keinoin. Tähän Kivinenkin viittasi esityksessään.
Google Docs -tiedosto
Työpajan fläppitaulut: jpg

2. Pori app
Kuvaus: SuomiAreena-ideointiryhmältä syntyi ajatus luoda Pori app. Tämä idea yhdistää muita ideoita. Eli tähän appsiin voisi esim. linkittyä tapahtumakalenteritiedot, niin SuomiAreenasta, asuntomessuilta tai Pop upeista.
Google Docs -tiedosto
Työpajan fläppitaulut: jpg

3. Tapahtumat
Kuvaus:  Tapahtumien kehittämiseen voitaisiin miettiä geneerisempää toimintamallia, joka yhtenäistäisi tapahtumiin liittyvää dataa. Se helpottaisi esim. tapahtuman esiintyjätietojen siirtoa Pori appsi suuntaan. Tähän kohtaan liittyy työpajan SuomiAreena ja Asuntomessu -työryhmät. Google Dokkariin voi halutessaan eritellä, jos ajatukset liittyvät johonkin tiettyyn tapahtumaan ja vasta jälkikäteen miettiä, että voisko sen yleistää kaikkiin tapahtumiin.
Google Docs -tiedosto
Työpajan fläppitaulut: jpg    jpg

4. Pop up -tapahtuma, nettisovellus
Kuvaus: Tapahtumien tekoa tulisi helpottaa ja luoda pop up -kulttuuria. Tämän idean tarkoitus on kehittää ja sähköistää tapahtumien hakemiseen liittyvää hakuprosessia.
Google Docs -tiedosto
Työpajan fläppitaulut: jpg

 

Seuraa Facebooktwitter
Jaa Facebooktwitterlinkedinmail